Radiografia de la Pime 2013: Sobreviure per créixer, l’objectiu de les pimes i els autònoms

Sage ha tornat a fer l’informe Radiografia de la Pime 2013 que t’ofereix les dades per comparar com està l’empresa espanyola en diferents àmbits, des del financer fins a l’ús que fa de les tecnologies.

A nivell tecnològic les empreses ho fan per l’estalvi de temps i diners a fer les seves tasques o la millora en les relacions amb els clients, així com la captació de nous clients per a la seva empresa.

Quatre de cada cinc autònoms disposa de PC i en el cas de les pimes el percentatge puja fins al nou de cada deu. Els portàtils estan més estesos entre els autònoms amb un 55% d’ús per sobre de la pime amb un 48%.

L’ús de tablets o netbook suposa ja un 16 i un 18% respectivament.

En el cas de les tarifes de dades per a mòbils, un 71% dels autònoms ja disposen d’elles i el 63% de les pimes també han adoptat aquesta tecnologia, un ritme molt alt en l’acollida d’aquesta tecnologia pels beneficis que té associats en la millora de processos Em negoci i comunicacions amb els clients.

On hi ha retard, malgrat els plans de difusió és en la implantació de pàgines web. Un 45% dels autònoms i un 40% de les pimes no tenen pàgina web. Encara que en aquest aspecte s’ha millorat respecte a l’any passat on els percentatges eren del 64% i el 48% respectivament. La venda per Internet reflecteix també resultats discrets, amb un 16% i un 15% per a autònoms i pimes.

Dins de les pàgines creades, la major part de les empreses té un pàgina web informativa, encara que la meitat les empreses i autònoms si està considerant vendre per Internet com un possibilitat en el futur. L’estudi ofereix molts altres dades, com l’ús de xarxes socials, programari de fidelització de clients i gestió d’empresa, etc. interessants per veure per on es mou l’empresa.

Infografia: Radiografia de la pyme 2013

Via: TP

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: