Certificat d’eficiència energètica per la compravenda i lloguer d’habitatges

A partir de l’1 de juny de 2013 és obligatori posar a disposició de compradors o usuaris dels edificis, una certificació d’eficiència energètica que haurà d’incloure informació objectiva sobre l’eficiència energètica d’un edifici i valors de referència com a requisits mínims d’eficiència energètica, per tal que els propietaris o arrendataris d’edificis o d’una unitat d’aquest, puguin comparar i avaluar la seva eficiència energètica

Els resultats del procediment de certificar energèticament un edifici vénen reflectits en el certificat d’eficiència energètica i en el seu corresponent etiqueta d’eficiència energètica, que mostra el nivell de qualificació energètica de l’edifici en una escala de l’A (major eficiència energètica) a la G (menor eficiència energètica).

El certificat d’eficiència energètica té la següent informació: identificació de l’entitat, indicació del procediment reconegut utilitzat, indicació de la normativa aplicable sobre estalvi i eficiència energètica al moment de la construcció de l’entitat analitzada, descripció de les característiques energètiques de l’entitat, qualificació de l’eficiència energètica de l’entitat expressada mitjançant l’etiqueta energètica, document de recomanacions per a la millora dels nivells òptims d’eficiència energètica, recomanacions, descripció de proves, comprovacions i inspeccions dutes a terme.

Per a la compra venda i/o lloguer d’habitatges, tant nous com usats, és imprescindible que tinguin la corresponent cèdula d’habitabilitat, el certificat energètic i el certificat d’aptitud de la inspecció tècnica de l’habitatge en vigor.

1.-Qui podrà emetre aquests certificats?
Arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers que tenguin formació i experiència en processos de certificació (una Ordre Ministerial ho desenvoluparà)

2.- En quines operacions jurídiques és exigible la certificació?
En la compravenda i arrendament.

3.- Quan serà exigible el certificat?
A partir d’1 de juny de 2013.

4.- Hi ha previst programes de formació pels sectors afectats?
Si, abans de 1 de juny de 2013 es desenvoluparà un pla de formació i informació pels sectors més afectats i se posarà a disposició pública, programes informàtics de qualificació energètica.

5.- Qui controlarà aquests certificats?
Les comunitats autònomes mitjançant un registre de qualificacions i inspeccions.

6.- Afecta a tots els edificis?
No, s’exclouen els edificis protegits, els religiosos, el que siguin usats menys de 4 mesos a l’any, edificis aïllats amb una superfície inferior a 50m2, el que se comprin per a reformes importants o d’esbucament, els religiosos, els industrials, els agrícoles…

7.- Quin són els requisits mínims d’eficiència energètica?
Són establerts al Codi Tècnic de l’Edificació

8.- Validesa temporal de certificat?
10 anys

9.- Cost del certificat?
El que fixin els professionals que ho facin. A Europa els preus oscilen entre els 1500 al Regne Unit, passant pels 900 a Dinamarca, entre 400 i 600 a Bèlgica i entre els 150 i 300 al Holanda i França.
Els experts pensen que els preus a Espanya podrien oscilar sobre els 200€ per un pis estàndard, als 300 per un habitatge unifamiliar. En qualsevol cas, haurem d’esperar el que fixi el mercat.

Via: DMS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: