Convocatòria Ecoinnovació 2013 per empreses i altres entitats

El programa Eco-innovació dóna suport a projectes relatius a la primera aplicació o duplicació de tècniques, productes, serveis o pràctiques eco-innovadores, que hagin estat tècnicament demostrades però no hagin arribat encara al mercat a causa de riscos residuals. Aquest Programa ajuda els participants a superar les barreres de penetració en el mercat, per convertir aquests productes i processos en els èxits futurs de l’ecoinnovació d’Europa.

Descripció

Aquesta convocatòria finançarà projectes el seu objectiu sigui prevenir o reduir els impactes ambientals, o contribuir a augmentar l’eficiència dels recursos.

Els beneficiaris han de ser persones jurídiques, públiques o privades, prioritzant les  PIME i beneficiaris privats. El termini finalitza el 5 de setembre de 2013.  Les àrees prioritàries de la convocatòria d’enguany són:

A) Reciclatge de materials
B) Productes de construcció sostenibles
C) Sector alimentació i beguda
D) Aigua
E) Negocis  més ecològiques

Característiques principals dels projectes:

  • Els projectes poden ser sol·licitats per  una o per diverses entitats.
  • Durada màxima dels projectes: 36 mesos
  • La contribució financera d’aquesta iniciativa serà de fins al 50% dels costos elegibles

Es finançaran 45 projectes

La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes per concedir 31,5 milions d’euros als 45 millors projectes d‘ecoinnovació.

El comissari europeu de Medi Ambient, Janez Potočnik, ha declarat: «L’ecoinnovació és un segment de mercat no només per les empreses verdes. La competitivitat d’Europa en les pròximes dècades dependrà de la seva capacitat per superar el problema de la manca de recursos. Les empreses ecoinnovadores són les que materialitzaran aquesta transformació en tota l’economia. Animo especialment a les petites i mitjanes empreses a presentar una sol·licitud de finançament ja que contribuiran a que Europa consolidi seu lideratge en sectors com ara la gestió de l’aigua i els residus. ». 

Més info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: