1a Edició dels Premis Emprèn a les comarques tarragonines

 

La 1a Edició dels Premis Emprèn a les comarques tarragonines és una iniciativa de la Diputació de Tarragona que vol continuar i reforçar el foment de l’esperit emprenedor, l’estímul a la presa de mesures que contribueixen a l’aparició de noves iniciatives i el reconeixement a la consolidació empresarial.
Són premis a l’actitud emprenedora, a la generació constant de projectes que s’expressa amb formes diverses arreu del territori.

La 1a Edició dels Premis Emprèn és una ampliació i una extensió cap altres possibilitats empresarials que prové de l’experiència adquirida en les successives edicions del Concurs de projectes empresarials de les comarques tarragonines “Emprèn en femení”. Amb aquest nou plantejament, es manté el premi esmentat, s’obre el ventall de persones beneficiàries i s’ordenen diferents categories d’acord amb l’impacte econòmic, social o territorial dels projectes presentats. A més, es premien també empreses consolidades o en vies de recuperació.

Objectius dels premis:

 • Distingir i fomentar la creació i consolidació d’activitats empresarials exemplars del territori, en diferents àmbits d’emprenedoria: joves, dones, món rural, reptes social, empreses consolidades, reemprenedoria…
 • Promoció de la iniciativa emprenedora a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, la difusió de la innovació i el reconeixement al valor afegit que aporten les persones que ho fan possible.
 • La creació de projectes innovadors que potenciïn la creació d’empreses al territori i el seu creixement amb solidessa.
 • Impulsar la metodologia de treball en xarxa i suport a les idees emprenedores, que són el nou motor de l’economia de les nostres comarques

Modalitats dels premis:

 • Premi Emprèn en femení. Poden participar en aquesta categoria les dones, ja sigui de manera individual o col·lectiva. Si es presenta el projecte de manera col·lectiva es requereix que la majoria de persones emprenedores siguin dones. En el cas que es tracti d’un projecte format per dones i homes, és requisit indispensable que la majoria del capital social (més d’un 60%) estigui subscrit per dones i un cop constituïda l’empresa, l’administració d’aquesta sigui responsabilitat d’una dona.
 • Premi Emprèn jove. En aquesta categoria hi poden participar la persona o grup de persones que tinguin un projecte empresarial i que, a la finalització del termini de presentació de la sol·licitud, tinguin entre 18 i 35 anys.
 • Premi Emprèn al món rural. Els projectes que es presentin en aquesta categoria han de tenir la seva activitat empresarial ubicada en un municipi rural de la demarcació de Tarragona (municipis que tinguin menys de 2.000 habitants). Per a la ubicació de l’activitat empresarial es tindrà en compte l’adreça física que figuri al Pla d’empresa.
 • Premi Emprenedoria social. Es poden presentar a aquesta categoria els projectes amb models de negoci basats en valors col·lectius que persegueixen respondre als nous reptes socials o donar nous enfocaments a antics problemes.
 • Premi Emprèn i sorprèn. Es poden presentar els projectes empresarials innovadors, que presenten una idea diferent a les existents i/o un toc original, creatiu, enginyós o pioner a la demarcació.
 • Premi Emprèn i consolida. Es poden presentar en aquesta categoria les empreses que, a la finalització del termini de presentació de la sol·licitud, porten entre tres i cinc anys en funcionament. Hauran de ser microempreses o petita i mitjana empresa (PIME). Queden excloses les empreses considerades com a grans segons la Comissió Europea, és a dir, empreses amb més de 250 treballadors i facturació de 50 milions d’euros o superior.
 • Premi Reemprèn. La reempresa és el procés mitjançant el qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa ja existent per tirar-la endavant, evitant els tràmits de creació d’una nova empresa. Es poden presentar en aquesta categoria els negocis que s’hagin traspassat entre propietaris durant el període comprès entre el 9 de juny de 2012 (data de l’endemà de la finalització del termini de presentació de l’Emprèn en Femení 2012) fins el 31 de desembre de 2013.

 

A la seu electrònica de la Diputació trobareu les bases i les instruccions per optar als premis (enllaç seu electrònica)

Via: Diputació de Tarragona

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: