Treballar en negre i cobrar l’atur pot sancionar-se amb presó

Des d’avui 17 de gener és més arriscat fer frau a la Seguretat Socia,  amb la darrera reforma del Codi Penal, els que es troben oficialment en situació d’atur cobrant el subsidi estatal i, d’altra banda, obtinguin ingressos no declarats derivats d’activitats professionals poden ser sancionats fins i tot amb pena de presó.
D’aquesta manera, el nou apartat 307 del Codi Penal, perseguirà de forma activa a aquells que alimenten aquesta economia submergida i que, alhora, reben la prestació per desocupació o qualsevol altre tipus de pensió per part de la Seguretat Social.
Les sancions establertes per la nova normativa van dels 6 mesos als 3 anys de presó. Tanmateix, i segons cita el text, “en els casos que no tinguin especial gravetat”, i tenint en compte les circumstàncies personals de l’autor del delicte i dels mitjans emprats, la sanció quedarà en l’obligació d’abonar fins a sis vegades la quantitat defraudada.
A més de la sanció aplicable en cada cas, l’infractor quedarà inhabilitat per a rebre qualsevol prestació o incentiu fiscal durant un període que oscil·larà dels tres als sis anys.
Les sancions podran ser imposades tant a l’empresari com als treballadors que desenvolupin l’activitat “en negre”. Fins ara només es penava amb una sanció administrativa de fins a 10.000 euros a l’empresari i amb la retirada de la prestació al beneficiari de a aquesta, les noves penes se sumen a aquestes anteriors, que es mantenen.
Però , i encara que no s’estableix una quantitat mínima perquè és frau sigui considerat com a constitutiu de delicte, les sancions més dures seran aplicades a partir dels 50.000 euros.

Via: Infoautonomos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: