Com es jubila anticipadament un autònom

Un treballador autònom generalment no es pot jubilar abans de tenir 65 anys, però hi ha casos especials a partir de l’1 de gener de 2013.


Segons la llei del 27/2011 d’1 d’agost jubilació anticipada només s’aconseguirà amb 63 anys, inclosos els autònoms. Serà voluntària i haurà de complir una sèrie de requisits.

  1. Haver complert 63 anys.
  2. Acreditar un període mínim de cotització efectiva d’uns 33 anys sense que es tingui en compte la part proporcional de paga extraordinàries. Es computarà també com a cotitzat a la Seguretat Social el període de prestació del servei militar obligatori o la prestació social substitutòria amb límit d’un any.
  3. Un cop acreditats els dos punts anteriors, l’import de la pensió ha de ser superior a la quantia de la pensió mínima que correspondria a l’interessat (per la seva situació familiar al compliment amb 65 anys). Si no es dóna aquest cas no es podrà accedir a la jubilació anticipada.

Els trimestres o fraccions de trimestres que li faltin per al compliment dels 65 anys d’edat, influiran en el import a percebre de la pensió. S’aplicarà un coeficient del 1,875% per trimestre per als treballadors amb menys de 38 anys i 6 mesos cotitzats i d’un 1,625% per als treballadors amb 38 anys i 6 mesos cotitzats o més.

La pensió de jubilació és compatible amb el manteniment de la titularitat del negoci i el desenvolupament de les funcions inherents a aquesta titularitat.

Les novetats

Aquesta nova llei 27/2011 eleva l’edat de jubilació de 65 anys fins a 67 anys ( gradualment). A partir del 2013 s’anirà retardant de manera progressiva l’edat de jubilació fins que el 2014 sigui ja als 67 anys.

Càlcul de la pensió

Abans de l’aplicació de llei 27/2011, el càlcul de la pensió es feia sobre la base de cotització dels últims 15 anys. A partir de l’aplicació d’aquesta nova llei la base de cotització s’amplia de forma progressiva des dels 16 anys el 2013 fins als 25 anys a partir del 2022.

Més informació per les persones que estan al Règim General

Via: Blog economista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: