He capitalitzat tot l’atur, tanco la paradeta, em dono de baixa… Puc cobrar l’atur?

El primer que s’ha de saber és:  si el pagament únic està degudament justificat, no cal tornar cap quantitat. Així, et pots trobar en alguna d’aquestes situacions:

 1. Si no han passat 2 anys des de l’alta i no se t’ha abonat tota la prestació que et correspondria.

  Exemple;

  Vols muntar un negoci, tens un atur acumulat de 10.000€ i només necessitaves una inversió en 2.000€, els 8.000€ restants anirien per quotes d’autònoms.

  Si aquest és el teu cas, podràs reprendre la prestació pendent de rebre, però una vegada que hagi transcorregut un temps equivalent al que hauria cobrat de prestació si no l’hagués capitalitzat, és a dir, si l’haguessis rebut per mensualitats.

  A més, hauràs de: trobar-te en situació legal d’atur, inscriure’t com a demandant d’ocupació i que no s’hagi extingit per realitzar un treball per compte d’altre de durada igual o superior a 12 mesos o per compte propi durant 24 o més mesos.

 2. Si no han arribat a transcórrer 2 anys des de l’alta però sí que t’han abonat tota la prestació, no tindràs dret a reprendre l’atur perquè ja ho hauràs esgotat.
 3. Si han transcorregut més de 2 anys des de l’alta, no tens dret a reprendre la prestació per haver realitzat una activitat per compte propi durant aquest temps.
 4. A més  a més, s’inclou una penalització general. En qualsevol d’aquests casos, si volguessis demanar novament el pagament únic per crear la teva empresa, hauràs d’esperar un termini de temps superior a 4 anys perquè t’ho concedeixin.

Via: e-autonomos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: