TEDxBarcelonaWomen, emprenedores de la mediterrània

L’1 de desembre Barcelona acollirà la primera trobada TEDxBarcelonaWomen a l’Espai Francesca Bonemaisson
El tema central serà Innovating Empowerment: com es duu a terme l’empoderament de les dones al voltant del Mediterrani, un procés pel qual les dones incrementen la seva capacitat de configurar les seves pròpies vides i el seu entorn, una evolució en la consideració de les dones sobre si mateixes, en el seu estatus i en la seva eficàcia en les interaccions socials.


TEDxBarcelonaWomen vol contribuir a la visibilitat de les dones que, des de la perspectiva de l’emprenedoria social –que orienta l’activitat econòmica, la satisfacció de les necessitats i resolució de problemes socials, culturals, ambientals, etc- treballen dia a dia per aconseguir canvis en processos i estructures que estenen la situació desfavorida i subordinada de les dones, prenent com espai físic i cultural de referència el Mediterrani.

Què és TED

El TED és una organització sense ànim de lucre dedicada a difondre idees que mereixen ser explicades. Va començar amb una conferència de quatre dies a Califòrnia fa 25 anys i actualment dóna suport a idees que poden canviar el món.
El TED és un esdeveniment anual on alguns dels pensadors i emprenedors més importants del món estan convidats a compartir durant 18 minuts el que més els apassiona. Bill Clinton, Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende o Gordon Brown han estat ponents del TED i les seves xerrades o “TEDTalks” estan disponibles de manera gratuïta a TED.com

Què és TEDx x = event organizat de forma independent

Amb l’objectiu de difondre les idees més interessants, sorgeix TEDx un programa de conferències locals, plantejades i organitzades de manera independent i voluntària, que permetin gaudir en diferents països del món d’una experiència similar a les conferències TED. Les jornades TEDx, on la “x” significa “esdeveniment organitzat de manera independent”, combinen les ponències en viu de projectes inspiradors juntament amb la projecció de vídeos de les conferències originals de TEDTalks.

TEDxWomen 2012

És un esdeveniment que tindrà lloc a Washington al The United States of Peace (USIP), amb actes satèl·lits per tot el món, els dies 30 de novembre i 1 de desembre. El lema del TEDxWomen 2012 és The Space Between (L’espai intermedi): exposa com les dones són menys propenses a afrontar els temes des d’un punt de vista blanc o negre, ja que sempre veuen el gris entremig. Existeix la voluntat d’explorar què hi ha entre els extrems per a tenir una visió més global i trobar les àrees on es necessita més comprensió i compromís. Les dones saben que és aquí on la vida passa – els espais intermedis.

La jornada es retransmetrà en directe a les comunitats de TEDxWomen, les quals tenen l’oportunitat de convidar a ponents propis per acostar a l’àmbit local els diàlegs globals. En la primera edició celebrada al 2011 van participar ponents com Hillary Clinton, Ted Turner, la premi Nobel de la Pau Jody Williams, o la bloggera egípcia Mona Eltahawy, amb un seguiment en directe de més 10.000 persones per tot el món.

Més informació

Via: IESE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: