2a edició Concurs VALORTEC

El 2n Concurs de plans de negoci de patents i EBTs s’engloba dins del marc de les accions de valorització i transferència tecnològica que es porten a terme des de les Unitats de Valorització d’ACC1Ó.

La idea del Concurs parteix del propòsit d’animar els investigadors catalans perquè apliquin el seu coneixement al desenvolupament de serveis i productes amb possibilitats de comercialització. També es vol fer conèixer als professors i als investigadors el seu paper com a dinamitzadors de l’economia del territori i agents actius en l’intercanvi de coneixement i la transferència tecnològica de la universitat a la resta de la societat.

Entenem, doncs, que per potenciar l’arribada a mercat de projectes tecnològics hi ha dues vies principals, la creació d’spin-offs i la llicència de patents sorgides de la recerca. Amb aquest enfocament, en el concurs s’establiran dues categories:

  • Pla de negoci/comercialització d’una patent/tecnologia
  • Pla de negoci d’una EBT (Empresa de Base Tecnològica)

 

Els participants hauran de prendre part en una d’elles depenent el model de negoci que es vulgui dissenyar de la tecnologia.

Des de les diferents unitats de valorització es potenciarà la continuïtat dels projectes i se’ls donarà suport un cop finalitzat el Concurs perquè es facin efectius els plans de negoci dissenyats. Un altre objectiu del Concurs és establir un canal de comunicació entre els investigadors i les institucions, que permeti conèixer les diferents iniciatives de valorització i transferència tecnològica i poder donar-los suport.

Requisits

Pot participar en el concurs qualsevol grup de recerca de les universitats, centres de recerca (CERCA), centres tecnològics (TECNIO) i instituts hospitalaris públics de Catalunya. S’acceptarà la participació tant d’investigadors com de doctorands.

Els participants han de ser propietaris o copropietaris del coneixement i/o la tecnologia que es vol valoritzar.

Primera Ronda

Inscripció

El perídode d’inscripció és entre el dia 3 i 28 de setembre de 2012.

Segona Ronda

Es seleccionaran deu projectes finalistes per cada categoria (patents i EBTs) per passar a la segona ronda del Concurs. El dia 15 d’octubre de 2012 es comunicarà quins han estat aquests vint projectes finalistes.

Així mateix, es realitzaran durant els mesos d’octubre i novembre del 2012 dos blocs de formació (un pels finalistes de la categoria de Pla de negoci d’una patent i un altre pels finalistes de la categoria Pla de negoci d’una EBT), on de forma obligatòria l’equip haurà d’estar representat en totes les sessions per algun dels seus membres.

Els projectes disposaran de l’ajuda personalitzada de professionals amb experiència en la creació i la gestió d’empreses i en la valorització/comercialització de tecnologies, ja que s’assignarà un tutor a cada projecte que actuarà com a guia amb vista a preparar el pla de negoci. La data límit per presentar el pla de negoci serà el dia 10 de desembre de 2012.

Posteriorment l’organització es posarà en contacte amb el representant del grup per comunicar-li el lloc, data i hora de la defensa oral del seu projecte.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc al febrer de 2013.

Premis

Els components dels grups de les 10 idees seleccionades per cada categoria obtenen de forma gratuïta formació per preparar i defensar el seu pla de negoci. A més de disposar d’un tutor que els guiarà durant tot el procés de realització del pla.
Al final de la segona ronda s’atorgarà als guanyadors de cada categoria:

  • Un primer premi, de (10.000 euros) * 
  • Un segon premi, de (5.000 euros) *

* El premi consistirà en el pagament de la despesa de contractació de serveis externs vinculats a la execució del Pla de Negoci (subcontractació en temes legals, comercialització, consultoria…).

A més:

  • Premi Rousaud Costas Duran d’assessorament jurídic per la constitució de l’empresa o comercialització de tecnologia.
  • Premi Oficina Ponti per assessorament en matèria de patents.
  • Premi CINC per a la utilització d’un espai al Centre de Negocis i serveis associats durant el 1er any.
  • Premi ARVOR d’assessorament en la realització d’un pla de comercialització de la tecnologia.

Via: Acc10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: