Concurs de 5 M€ per a start-ups energètiques espanyoles i italianes

L’empresa Enel promou el Laboratori d’Empreses, un concurs per start-ups, és a dir, per a empreses de nova creació espanyoles o italianes que tinguin projectes innovadors en el camp energètic.

Categories

 • E-mobility:
 • Sistemes de Comunicació i Digitalització ICT
 • Tecnologia de baixes emissions de carboni
 • Sol·lucions d’automatització
 • Emmagatzematge d’energia
 • Xarxes intel·ligents (Smarts Grids)
 • Renovables
 • Eficiència energètica

Qui

El projecte està destinat a noves empreses registrades a Itàlia o Espanya que presentin un projecte vàlid amb potencial de creixement. Els requisits que ha de complir l’empresa per poder participar en el Laboratori d’Enel són:

1. Ser una empresa tecnològica que opera en el sector energètic amb projectes de tecnologies netes de “business to business” o de “business to consumer”.
2. Trobar-se en les primeres etapes de desenvolupament empresarial, preferiblement en els dos primers anys d’operació, i tenir un negoci en creixement. Com a excepció, també poden presentar-se al concurs petites empreses que estiguin canviant l’enfocament de la seva activitat, així com empreses que estiguin experimentant una renovació substancial per al llançament de nous projectes dins del seu negoci.
3. Estar liderada per un equip de gestió de provada experiència i coneixements tècnics. El grup de gestió ha de ser apassionat i proactiu, i tenir una visió a llarg termini dels objectius de l’empresa.
4. Identificar la possibilitat d’establir un alineament estratègic amb Enel. Es donarà preferència a aquelles empreses que estiguin alineades estratègicament amb el negoci d’Enel i amb les prioritats dels seus socis.

Què oferim

Cadascuna de les 6 “start ups” seleccionades pel nostre jurat d’experts rebrà:

 • un finançament inicial de 250.000 €, a la qual podrà seguir, després d’un any, un finançament addicional de 400.000 €
 • l’oportunitat de desenvolupament del projecte dins del Grup Enel, incloent Endesa a Espanya
 • ajuda tecnològica per millorar el producte
 • suport mitjançant entorns d’alta tecnologia proporcionats per Enel i per Endesa

A més a més les 6 empreses guanyadores tindran a la seva disposició entorns equipats amb les millors tecnologies de la informació en els que podran reunir-se i treballar amb completa tranquil·litat, generant noves idees per canviar l’energia del demà.

Oportunitat única: els més prometedors es podran beneficiar d’un capital inicial de 250.000 € i fer créixer i desenvolupar les seves idees en espais adaptats, recolzats per la xarxa d’experts d’Enel i Endesa, i per consultors especialitzats, gaudint alhora d’una visibilitat única en el sector energètic.

Termini

Les candidatures podran ser enviades en línia omplint el formulari, exclusivament en anglès, l’1 de juliol al 15 d’octubre

Via: Lab enel / biocarburante

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: