Premi europeu a la Innovació cooperativa 2012

La Confederació de Cooperatives Agroalimentàries de la UE, COGECA, organització europea que representa i defensa els interessos de les cooperatives agroalimentàries, ha convocat la 2a edició del PREMI EUROPEU A LA INNOVACIÓ COOPERATIVA.

El termini s’acaba el dilluns 19 de març ¡¡¡

Formulari de sol.licitud

La producció d’aliments és una de les característiques úniques de l’herència europea i els agricultors europeus gaudeixen d’una sòlida reputació en termes de producció de productes d’alta qualitat. Les cooperatives agràries han utilitzat la innovació per respondre a les demandes del mercat i dels consumidors i volen obtenir una remuneració del mercat.
Els agricultors europeus s’han unit en cooperatives agràries per consolidar encara més la seva posició al mercat la qual cosa els ha permès finançar inversions que són essencials per adaptar-se a l’entorn econòmic dinàmic i l’evolució de les preferències dels consumidors.


Les cooperatives agràries europees ofereixen productes d’alta qualitat i amb valor afegit per atendre les necessitats dels 500 milions de ciutadans europeus i d’un segment mundial significatiu de consumidors.

Tanmateix, els desafiaments ecològics, tecnològics i demogràfics mundials exigeixen als agricultors una resposta més sofisticada. Les cooperatives agràries han de produir més i millors productes, de manera sostenible, per obtenir una millor part de la cadena de valor i assegurar la viabilitat econòmica i la rendibilitat dels agricultors.

La necessitat de solucions innovadores queda demostrada, per exemple, pel cas d’un productor de pomes, que ha de preservar la frescor i tots els nutrients delicats de les seves illes al llarg d’una llarga cadena de subministrament amb múltiples etapes de transacció. Això s’ha de fer assegurant al mateix temps la plena traçabilitat del producte i subministrant una informació completa als clients, molt sovint en continents llunyans.

Davant la perseverança de l’actual crisi econòmica en la majoria dels Estats membres europeus, la UE ha definit la “Unió per la Innovació”, com una de les seves prioritats clau. Aplicar la innovació de diverses formes és essencial per a Europa si vol assolir els objectius de la seva estratègia 2020 a favor d’un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu. Alhora, els dirigents empresarials demanen millors polítiques i més inversions en suport de solucions creatives i innovadores als nostres creixents problemes econòmics.

L’objectiu d’aquest premi és conscienciar a les cooperatives europees de la necessitat de desenvolupar solucions innovadores i de difondre les fites assolides per algunes cooperatives en la cadena agroalimentària.

Part de l’interès directe de donar suport a la innovació cooperativa, els convidem també a aprofitar l’oportunitat de comunicació brindada amb motiu de la presentació dels guardonats. Els representants d’alt nivell de les institucions europees i internacionals, igual que les altres parts participaran en la presentació del premi. L’esdeveniment està previst que tingui lloc a Brussel·les, el dia 20 de juny de 2012 per la tarda.

S’entregaran premis en les següents categories / àrees:

  •  Processos alimentaris: el desenvolupament i / o la millora dels processos de producció alimentaris ambientalment sostenibles o el desenvolupament de productes i / o processos que, aportant valor afegit a la producció primària, contribueixen a l’alimentació i al benestar humans;
  • Processos no alimentaris: el desenvolupament i / o la millora dels processos de producció no alimentaris ambientalment sostenibles;
  •  Iniciativa empresarial cooperativa / Serveis als socis qualsevol activitat (incloent les estructures financeres) que hagi contribuït a la millora i la innovació de la relació amb els socis de la cooperativa;
  • Utilització eficient dels recursos: innovacions que desemboquin en una major sostenibilitat o en la millora de la mateixa 1 i en un ús més eficient dels recursos.

Via: Agroalimentación

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: