Noves preinscripcions a 10 cursos del Ruralcat

Des del 28 de febrer i fins el proper 11 de març, ja et pots preinscriure a noves edicions dels cursos:

 • Curs de topografia agrícola
 • Iniciació a Excel
 • Per a elaborar un pla d’empresa agrari
 • Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris
 •  Sòls agrícoles
 •  Benestar animal en explotacions porcines
 • Complements per a la gestió de l’empresa agrària
 • Bàsic de producció integrada
 • Climatologia agrícola
 •  Bàsic de gestió agrària.

 Tots ells formen part del programa de cursos per internet que ofereix el Servei de Formació Agrària a través de RuralCat.

 • Curs de topografia agrícola (Edició 2)
Els continguts del curs es corresponen amb els que figuren en el currículum del mòdul professional “Fonaments agronòmics” del Cicle formatiu de grau mitjà de la família professional Agrària, dins de la UF 3: Topografia. L’objectiu és la interpretació de mapes i l’elaboració de croquis i plànols.
El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 10 d’abril i acabarà el 10 de maig.
 • Iniciació a l’Excel (Edició 22)
Es tracta d’un curs dissenyat per introduir a l’alumne en el funcionament del programa Excel (versió Office 2002) i valorar les seves aplicacions pràctiques. Al finalitzar el curs els alumnes coneixeran l’estructura, el funcionament i els principals formats d’un full de càlcul, sabran introduir, editar i modificar dades, utilitzar les fórmules bàsiques i localitzar errors.
El curs tindrà una durada de 20 hores i es durà a terme entre el 10 d’abril i el 18 de maig.
 • Per a elaborar un pla d’empresa agrari (Edició 13)
El curs està dissenyat per oferir una formació específica per tal de conèixer, entendre i adquirir les eines bàsiques que permetin elaborar un pla d’empresa, en què s’analitzi, es valori i es defineixi l’estratègia de negoci que cal seguir amb l’objectiu de conèixer quines garanties d’èxit ofereix l’activitat agrària que es pretén desenvolupar.
El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 10 d’abril i acabarà el 25 de maig.
 • Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (Edició 29)
Es tracta d’un curs dissenyat per  donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. L’objectiu del curs és que l’alumne adquireixi els criteris necessaris per a realitzar una pràctica fitosanitària correcta, s’adoni de les conseqüències que pot comportar una incorrecta manipulació i aplicació dels productes fitosanitaris, tant per a la pròpia salut com per a la d’altres persones, i també per a la conservació del medi ambient i que assoleixi els coneixements bàsics que permetin superar la prova per a l’obtenció del carnet de manipulador de productes fitosanitaris, nivell bàsic.
El curs tindrà una durada de 25 hores, començarà el 10 d’abril i acabarà el 18 de maig.
 • Curs de sòls agrícoles (Edició 5)
Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d’incorporació a l’empresa agrària. Els objectius són: conèixer la composició mineral i orgànica dels sòls agrícoles, identificar les propietats físiques i fisicoquímiques del sòl, per tal d’interpretar les anàlisis i poder aplicar les esmenes, les pràctiques culturals i els programes de fertilització adients.
El curs tindrà una durada de 35 hores, començarà el 14 d’abril i acabarà el 25 de maig.
 • Curs de benestar animal en explotacions porcines (Edició 14)
Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal als productors i ramaders de porcí que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent. Al finalitzar aquest curs els estudiants podran: analitzar el concepte de benestar i els factors que el condicionen; conèixer el comportament dels animals, així com les característiques anatòmiques i fisiològiques que l’influencien; conèixer els requeriments de les diferents espècies de renda pel que fa a instal•lacions; alimentació, maneig i necessitats ambientals; avaluar les repercussions d’unes males condicions de producció sobre el benestar dels animals; conèixer els arguments i motius de la preocupació de la societat pel benestar dels animals; analitzar la nova normativa de benestar animal i les obligacions legals que s’hi exigeixen; aplicar les mesures higienicosanitàries en la prevenció de malalties; i valorar les condicions més òptimes per al maneig dels animals a l’escorxador.
El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 10 d’abril i acabarà el 18 de maig.
 • Complements per a la gestió de l’empresa agrària (Edició 6)
Aquest curs, juntament amb el Curs bàsic de gestió agrària i el Curs per a elaborar un pla d’empresa agrari, conformen un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari s’iniciï en la gestió diària de la seva empresa. Consta de set temes: l’administració pública, els contractes de lloguer de la superfície rústica, les assegurances agràries, l’associacionisme, la comercialització, les TIC en l’agricultura i els reptes de l’agricultura de futur.
El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 10 d’abril i acabarà el 25 de maig.
La preinscripció del curs “Complements per a la gestió de l’empresa agrària (Edició 6)”  s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.
 • Bàsic de producció integrada (Edició 20)
Aquest curs està estructurat en quatre mòduls (L’acreditació, Les plantes i el seu medi, La implantació de cultius i les tècniques de maneig i La sanitat vegetal) A més, estan programades dues jornades presencials destinades a visites tècniques i proporciona fitxes de plagues i malalties.
El curs tindrà una durada de 50 hores (38 hores a distància i 12 hores de visites tècniques), començarà el 10 d’abril i acabarà l’1 de juny.
 • Curs de climatologia agrícola (Edició 3)
Aquest curs està obert a tothom però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d’incorporació a l’empresa agrària. El seu objectiu és: conèixer i identificar els condicionants que actuen sobre el clima i el temps atmosfèric, els processos atmosfèrics més importants per a l’agricultura, saber quins són els riscos atmosfèrics més importants per la seva repercussió en l’agricultura i els sistemes de control que podem utilitzar davant dels processos i riscos atmosfèrics.
El curs tindrà una durada de 25 hores, començarà el 14 d’abril i acabarà el 10 de maig.
 • Bàsic de gestió agrària (Edició 13)
El curs està dissenyat per oferir una formació específica que permeti conèixer, entendre i adquirir les eines bàsiques per elaborar un pla d’empresa, en què s’analitzi, es valori i es defineixi l’estratègia de negoci que cal seguir amb l’objectiu de conèixer quines garanties d’èxit ofereix l’activitat agrària que es pretén desenvolupar. Aquest curs, juntament amb el Curs bàsic de complements de l’empresa agrària i el Curs per a elaborar un pla d’empresa agrari, conformen un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari s’iniciï en la gestió diària de la seva empresa.
El curs té una durada de 50 hores, començarà el 10 d’abril i acabarà el 22 de juny.

Com realitzar la preinscripció

Per preinscriure’s a qualsevol dels tres cursos, cal estar donat d’alta a RuralCat. Si encara no n’ets membre, només has d’omplir el formulari corresponent. L’alta és totalment gratuïta.
Un cop t’hi hagis donat d’alta, hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:
1. Entra a la teva àrea de membre i comprova que a la teva fitxa has introduït correctament les següents dades:
 • Adreça
 • Població
 • Codi postal
Pots comprovar aquestes dades des del menú El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya Dades addicionals de RuralCat). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
 2. Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú Formació/Catàleg de cursos per Internet.
 3. Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la preinscripció està oberta. En el text del camp “Inscripció” diu “Inscriu-t’hi”.
 4. Fes clic sobre “Inscriu-t’hi” per tal de realitzar la preinscripció.
 5. A continuació, apareixerà un missatge indicant que t’hi has preinscrit, i rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat.
 6. Una vegada completat aquest procés, el SFA es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de finalitzar la inscripció.

També en format paper

Recordeu que per tal de facilitar la formació contínua dels professionals vinculats al sector agrari i al món rural, el Servei de Formació Agrària també organitza els següents cursos a distància i en format paper:
Etiquetes: , , ,

One Trackback to “Noves preinscripcions a 10 cursos del Ruralcat”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: