Tercera edició del concurs d’idees i iniciatives NEEC 2012

 

Ineecciativa Emprenedora de Catalunya, és una iniciativa de l’associació Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya NEEC, que te per objectius:

1.INICIATIVA. Fomentar idees sense complexos i sense cap tipus de limitacions però amb respecte. Totes les idees son bones i de totes per genials i/o absurdes que semblin son inspiradores i en sorgeixen avenços determinants per la societat.

2.PARTICIPACIÓ. Donar l’oportunitat de que tothom del nostre país pugui participar, mostrar, compartir i gaudir d’una plataforma que fomenta la creativitat, l’esperit emprenedor, la iniciativa i capacitat de creació de Catalunya.

3.COMPARTIR. Crear una comunitat d’emprenedors, d’empresaris i de tots aquells que vulguin impulsar noves idees i noves oportunitats empresarials, industrials, socials, agrícoles, ambientals, etc.

En aquesta tercera edició hi ha dues categories de concurs.

Bases i condicions de participació

La plataforma Ineeciativa de l’associació Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya ha estat pensada i ideada per l’actual junta de l’associació i te per objectiu fomentar la participació ciutadana en la creació, desenvolupament i intercanvi de propostes pel desenvolupament general del país, global i l’esperit emprenedor. El propòsit de la plataforma es el de fomentar la participació i intercanvi d’idees amb valor, a la vegada que de dibuixar el mapa participatiu al conjunt de Catalunya. Per la seva mecànica, la plataforma vol ser una eina de gestió i no de control, per això la seva peculiaritat. Tot i això, la NEEC i els responsables designats vetllaran per un correcte funcionament en les diferents fases i etapes ja siguin aquestes de tipus tecnològic, operatiu, funcional, etc. En aquests sentit la NEEC es compromet a vigilar per que la plataforma sigui un instrument per sumar, per aportar valor i promoure els nostres valors, per això es pel que estem destinant talent, esforç i dedicació. Tota acció que considerem fraudulenta serà exclosa de la plataforma per decisió unilateral de la NEEC i els seus responsables segons el propi criteri i en darrer terme segons el criteri del president amb càrrec en el moment de la causa. Així, els valors que han de servir de guia i d’instruccions de participació per a tothom són: La bona voluntat i les bones intencions. La voluntat de compartir, el profit comú i la voluntat de progrés. El respecte pels altres, en condició, idees i creences. L’esperit emprenedor i la iniciativa. L’honestedat i tolerància. I totes aquelles accions i conductes que siguin respectuoses i de profit per la societat.


Ineeciativa te una singular forma de funcionar que permet ser a qui participi, participant i jurat a la vegada, d’aquesta forma la NEEC aconsegueix mantenir el seu compromís de facilitador de l’emprenedoria com instrument. En el transcurs de l’any es marquen TRES concursos de determinada durada, d’aquesta forma donem més oportunitats i dibuixem per estadístiques un mapa de participació sociodemogràfic mes real. Aquest mapa te per finalitat dues qüestions o intencions finals, la primera ser capaços de recollir dades anònimes de participació únicament reflectint aquelles que fan referència a la informació que publiquem a la web de la plataforma, la segona intenció es la de fomentar la competitivitat en el territori. A cada concurs, hi haurà un guanyador que serà designat pels propis participants. Cada participant, ha de ser degudament registrat mitjançant el formulari que la plataforma facilita, ha de poder inscriure una idea amb una breu descripció, amb la finalitat de que pugui ser degudament entesa per la resta. Aquesta inscripció dona dret a la vegada i en segona fase a emetre un vot per una altra idea i que no sigui la pròpia. Participar es gratuït. Al final del període marcat la idea mes votada pels altres participants serà la guanyadora. Com a premi, a més del reconeixement i d’un certificat expedit per la NEEC, rebrà l’obsequi que una o unes empreses ha aportat de forma gratuïta per aquesta finalitat. Les tres idees mes votades i valorades de cada concurs (3 concursos anuals) participaran a una valoració d’un jurat d’experts en emprenedoria, empresa, màrqueting, etc… i que atorgaran a la millor un reconeixement especial.

Objecte i destinataris:

Idees de producte, de serveis, de negoci, de metodologies, de sistemes de desenvolupament econòmic, social, ambiental, etc. que tinguin per finalitat el desenvolupament social, econòmic, industrial, agrícola, artesà, de país, etc.

Sempre han de significar una millora, una nova idea o una nova hipòtesi amb respecte i que fomentin el progrés i el desenvolupament social sense barreres.

Poden participar totes les persones sigui quina sigui la seva condició, edat i ideari i que visquin als països catalans.

Les idees poden presentar-se a títol individual i o col·lectiu de dues o més persones o societat, organització, etc. però sempre representades per una d’individual i responsable de la idea a la plataforma.

Dotació del guanyador:

  • Certificat de reconeixement de la NEEC
  • Premi de l’empresa SONY: ordinador VAIO
  • Estada de 6 mesos a l’Espai NEEC d’Esade Creapolis
  • Premi especial d’un Tablet de SONY a la millor idea que incorpori un producte SONY, el que sigui.

Participants:

A tots els participants de cada concurs i pel sol fet de ser-ho entraran al sorteig de diversos obsequis aportats per l’empresa patrocinadora.

Jurat:

El jurat de cada concurs està configurat pels propis participants, qui amb la seva idea tenen dret a votar-ne una altre dins el període establert i anunciat.

Anualment es constituirà un jurat per valorar el conjunt de les 9 idees mes votades de l’exercici.

Calendari:

En el transcurs de l’any s’obriran tres concursos amb dates d’inici de la inscripció, finalització i les diferents etapes. Aquestes dates seran publicades a la capçalera de la pàgina d’inici de la web de Ineeciativa, i que l’adreça és: www.ineeciativa.cat

Les etapes són:

  • Inscripció d’idees (40 dies aprox.)
  • Tancament i període de votació (40 dies aprox.)
  • Presentació de resultats

El total de cada concurs tindrà una durada de 3 mesos aproximadament.

Informació:

Qualsevol consulta la podeu fer a traves dels formularis de consulta de la plataforma o directament a l’adreça de correu electrònic neec@neec.cat

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: