Programa ‘Momentum project’ per promoure l’empreneduria social

En un context de dificultats econòmiques i socials com l’actual sorgeix la necessitat de trobar nous referents que ajudin a detectar oportunitats de millora, de manera que Momentum Project neix amb la vocació de donar suport a iniciatives innovadores que apunten en aquesta direcció. Aquesta iniciativa pretén impulsar i estendre l’activitat i l’impacte dels emprenedors socials, que tenen com a prioritat crear valor social i mediambiental, però que també aconsegueixen generar valor econòmic.

Cada edició del Momentum Project té una durada d’un any. En cada edició hi participes 10 projectes d’emprenedors socials, que hauran demostrat la seva viabilitat, capacitat d’impacte i potencial de creixement durant el procés de selecció

Momentum Project ofereix l’oportunitat a les persones seleccionades a accedir a un acompanyament professional i a un suport formatiu valorat en més de 50.000€, així com un pla de comunicació conjunt.

Les propostes s’han de fer arribar abans del 30 de gener i s’han d’encabir en alguna de les següents categories:

 • Habitatge i urbanisme
 • Alimentació i consum
 • Transport i mobilitat
 • Inclusió sociolaboral i lluita contra la pobresa
 • Participació ciutadana i moviments ciutadans
 • Educació i accés al coneixement
 • Energia i medi ambient
 • Salut i benestar
 • Comunicació i xarxes socials
 • Transparència de mercats i desintermediació de cadenes de subministrament

Com fer-ho

El procés de selecció de Momentum 2012 està actualment obert i consta de 3 fases:

 • 1a Fase: Els emprenedors socials realitzen la inscripció de les seves candidatures a través del formulari online al qual s’accedeix a través d’aquesta pàgina web (incloent, tal com s’explica en el formulari, una plantilla amb els principals dades financeres i d’impacte social).
  El període d’inscripció comença el 21 de desembre de 2011 i finalitza el 30 gener 2012 . L’equip de coordinació de Momentum farà un filtre d’acord amb els criteris de selecció del programa i comunicarà quins candidats passen a la següent fase durant la primera quinzena de febrer.
 • 2a Fase. En aquest moment es demanarà més informació (Comptes Anuals, Estatuts, Organigrama …) i s’iniciarà un procés d’aprenentatge en línia. Aquest aprenentatge consistirà en l’elaboració d’uns exercicis sobre l’estratègia d’emprenedoria social (teoria del canvi, mercat objectiu, cadena de valor i pla de negoci) guiats per estudiants de l’MBA d’ESADE.
  Aquests exercicis serviran a l’equip de Momentum per realitzar el segon filtre del procés de selecció, que es comunicarà als candidats durant la primera quinzena de març.
 • 3a Fase. L’equip de Momentum realitzarà visites i/o trucades als emprenedors preseleccionats i els demanarà informació addicional sobre el funcionament i els resultats de l’organització.
  El Comitè Científic, format per experts del sector social, empresarial, acadèmic i financer, es reunirà a principis de maig i seleccionarà 10 projectes.
  El mes de juny començarà la formació, a la qual acudiran dues persones de cada entitat.

Via: Momentum project

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: