Seminari final del projecte Rururbal

Els dies 24 i 25 de novembre tindrà lloc a Barcelona el Seminari transnacional ‘Els sistemes agroalimentaris locals i les noves polítiques europees’ com a tancament del projecte transnacional Rururbal, organitzat per la Diputació de Barcelona.

Rururbal  és un projecte de cooperació transnacional europea, desenvolupat en el marc del programa MED i amb l’objectiu de dissenyar una estratègia de governança territorial per al desenvolupament local sostenible i equilibrat dels territoris periurbans basada en la valorització, la comercialització i la promoció del consum de recursos alimentaris locals.

Rururbal és una experiència d’àmbit transnacional, amb nou socis de sis territoris i quatre estats europeus. A Catalunya els socis són la Diputació de Barcelona (mitjançant l’Àrea de Territori i Sostenibilitat), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Consell Comarcal del Vallès Oriental (que és el cap de fila del projecte).

Després de 30 mesos de projecte i quan aquest està a punt d’acabar, es farà el seminari final el mes de novembre a Barcelona. La finalitat del seminari és doble. D’una banda, vol ajudar a entendre millor les noves tendències en les polítiques europees (agrícoles, territorials…) de construcció territorial de les zones rurals periurbanes. D’altra banda, pretén estimular el debat sobre noves formes de governança alimentària i territorial, com ara el desenvolupament dels sistemes agroalimentaris locals en l’àmbit europeu. Durant el seminari es presentarà i se signarà la Carta europea de governança territorial i alimentària, redactada com a resultat dels treballs desenvolupats en el marc del projecte Rururbal.

Via: I-flash

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: