Goteo, nova xarxa de finançament per l’open source

Goteo és una xarxa social de finançament col·lectiva (aportacions monetàries) i col·laboració distribuïda (serveis, infraestructures, microtasques i altres recursos) des de la qual impulsar el desenvolupament autònom d’iniciatives, creatives i innovadores, que contribueixin al desenvolupament del procomú, el coneixement lliure i / o el codi obert.

El crowfunding apareix cada vegada amb més força en el món en línia. Aquest model de finançament permet desenvolupar projectes i iniciatives basant-se en una coneguda tècnica: aconseguir que el màxim d’usuaris possibles aportin petites quantitats econòmiques. A canvi, s’ofereix una recompensa proporcional (adhesius o samarretes i un producte creat per al domini públic).

Goteo només permetrà finançar aquells projectes que ofereixin algun tipus de retorn col·lectiu. Així, amb una liciencia copyleft, o creative commons, l’usuari podrà aprendre com es va fer el producte i ser capaç de millorar-lo.

Pel que fa al dubte sobre com garantir que l’impulsor d’un projecte finalment l’executi, es va decidir estructurar el procés en dues fases. La primera seria una ronda de finançament similar a les que s’estableixen normalment, però només per aconseguir el capital mínim necessari de cara a l’inici del projecte. Un cop rebut, el creador disposa d’un altre termini en què a de posar-se a treballar informant dels seus avenços per aconseguir més fons.

Conscients de la popularitat que segurament els generi aquest sistema, des de Goteo s’estableixen criteris per accedir a la seva xarxa social. “Busquem projectes digitals que incideixin en la sostenibilitat i / o l’ecologia, l’educació i l’aprenentatge, la recerca acadèmica, l’espai públic, els nous mitjans, l’art i el programari, i també que destaquin per barrejar aquests àmbits”, assenyalen els creadors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: