mOntanyanes, premiada per l’Excel·lència en la Innovació per a Dones Rurals

L’empresa mOntanyanes, del Pallars Sobirà, ha guanyat el premi a l’Excel·lència en la Innovació per a Dones Rurals dijous passat a Madrid de mans de la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i marí, Rosa Aguilar. mOntanyanes és una empresa que realitza projectes vinculats amb la dinamització del territori, amb seu a Rialp, Pallars Sobirà, i que va ser creada el 2006 per dues sòcies, Vanesa Freixa i Eva Tarragona. Els seus projectes es caracteritzen per tenir com a base un important component social, amb la voluntat de resoldre problemàtiques que afecten el medi rural i posant en valor tot allò que és singular en aquests territoris i que pot contribuir a millorar les condicions de vida de les persones que viuen o volen viure.

L’empresa es va presentar als premis del Ministeri amb dos dels seus projectes més coneguts: Projecte Grípia i Obrador Xisqueta. Aquests dos projectes persegueixen un mateix objectiu final, reforçar el sector primari perquè sigui un veritable dinamitzador territorial. En el cas del Projecte Grípia la voluntat és contribuir a generar oportunitats perquè nous joves s’estableixin com camperols i que les actuals explotacions tinguin continuïtat. Això es fa a través de l’Escola de Pagesos i Pastors que dóna formació a aquests joves, els assessora i treballa per donar continuïtat a les actuals explotacions.

Els premis a l’Excel·lència a la Innovació

Els premis a la Excel·lència a la Innovació es van crear l’any passat amb la voluntat de premiar propostes empresarials dirigides per dones rurals amb una component innovadora, sostenible i que creen noves oportunitats laborals. Aquesta és la segona edició dels premis, dotats amb 25.000 €, per dotze projectes seleccionats.

Els projectes premiats són de naturalesa molt diversa, entre els que hi ha explotacions marisqueres, micològiques, projectes formatius o d’assessorament, que d’alguna o altra manera contribueixen a millorar les condicions de vida de les dones rurals.

El premi s’emmarca dins els actes de celebració del Dia Mundial de la Dona Rural, que té lloc el 15 d’octubre, una iniciativa sorgida de la cimera d’ONG a Beijing l’any 1995.

Vodpod videos no longer available.

Video sobre ‘Llana i desenvolupament rural’ Oficis artesans que desapareixen posen en perill la viabilitat dels ramats d’ovelles.

Via: La Vanguardia

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: