Jornada: El rol de l’economia creativa en la internacionalització de les ciutats

Divendres 21 d’octubre de 2011
Seu de les institucions europees a Barcelona
Aula Europa
Passeig de Gràcia 90
BarcelonaPresentació

Un nombre creixent de ciutats està portant a terme projectes vinculats a l’economia creativa que generen un impacte positiu en el territori en termes de cohesió econòmica, social i territorial. L’economia creativa, a la vegada, tendeix a augmentar l’atractiu de les ciutats i afavoreix la seva participació en espais internacionals, multiplicant les possibilitats d’accedir a nous actors i oportunitats per al territori. La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona organitza aquest seminari amb l’objectiu d’aprofundir en la contribució de l’economia creativa als reptes que afronten les ciutats i, en particular, com a element per impulsar la seva projecció exterior.

Aquest seminari s’inscriu en la celebració de la 9a edició de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats “Open Days 2011” que organitzen anualment el Comitè de les Regions i la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea, on la Diputació de Barcelona lidera, per cinquè any consecutiu, un consorci de deu socis de vuit països diferents sota el nom de “Ciutats creatives per una Europa innovadora”.

El seminari “El rol de l’economia creativa en la internacionalització de les ciutats” es proposa donar a conèixer projectes intensius en economia creativa impulsats tant per governs locals de la província de Barcelona com d’Europa, que poden ser una pràctica rellevant per a d’altres ciutats i municipis de la província. Els projectes destacats posen èmfasi en activitats realitzades tant per sectors vinculats a la cultura, com per sectors vinculats a la recerca, a la tecnologia i a la innovació. Així mateix, el seminari posarà de relleu que les activitats intensives en creativitat no són exclusives de les grans ciutats, sinó que l’economia creativa pot ser també una aposta de desenvolupament per a les ciutats petites i mitjanes.

El seminari serà introduït per una presentació sobre el paper de l’economia creativa en les ciutats i la seva vinculació a la consecució dels objectius de l’estratègia Europa 2020. A continuació, se celebraran dues taules rodones en les que es presentaran els projectes i es dinamitzarà el debat   entre el conjunt de participants.


Programa i inscripcions

Per consultar el programa i formalitzar la sol·licitud cliqueu l’enllaç següent.

Via: DIBA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: