Ajuts a la qualitat i l’artesania alimentària

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) convoca ajuts de minimis per a la promoció i la certificació dels productes amb distintius d’origen i qualitat dels aliments i l’artesania alimentària.

Terminis

Es poden sol·licitar de l’1 al 31 d’octubre de 2011, ambdós inclosos.

Objectius

 Aquests ajuts tindran tres línies amb objectius diferents.

  1. Vol promocionar els distintius d’origen i qualitat DOP, IGP, ETG dels productes inscrits en el registre comunitari no lligats directament a la producció i dels productes amb reconeixement transitori.
  2. Està destinada a certificar els distintius d’origen i qualitat de les DOP i IGP vitivinícoles, DOP, IGP i ETG.
  3. Té l’objectiu de promocionar l’artesania alimentària a Catalunya.

Beneficiaris

Per a la línia d’ajuts 1, en poden ser beneficiaris:
  • Els consells reguladors o entitats associatives sense ànim de lucre de productes amb DOP/IGP que no tinguin productors de base inscrits en el registre comunitari o els que tenen un reconeixement transitori.
  • Les entitats associatives sense ànim de lucre de productes amb ETG.
Per a la línia d’ajut 2, poden ser beneficiaris:
  • Els consells reguladors o entitats associatives sense ànim de lucre de les DOP i de les IGP, i els consells reguladors de les DOP i IGP vitivinícoles.
  •  Les entitats associatives de Catalunya d’elaboradors sense ànim de lucre de productes amb ETG.
I per a la línia d’ajut 3, poden ser beneficiàries:
  • Les entitats associatives d’artesans i artesanes, sense ànim de lucre, que representin els interessos d’una única activitat artesanal alimentària regulada i inclosa en el repertori d’oficis d’artesania alimentària que estableix l’annex 2 del Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de 13 de juny, que estiguin inscrites al registre corresponent de la Generalitat de Catalunya

Documentació

  1. Fitxa de tràmit de l’ajut per a la promoció dels productes amb distintius d’origen i qualitat dels aliments i la certificació vitivinícola
  2. Fitxa de tràmit de l’ajut de mínims per al foment de l’artesania alimentària a Catalunya

Via: Ruralcat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: