Quins són els requisits perquè una persona autònoma pugui cobrar de l’atur

Els requisits són els següents:

1). Per la concurrència de motius econòmics, tècnics, productius o organitzatius determinants de la inviabilitat de prosseguir l’activitat econòmica o professional. En cas d’un establiment obert al públic, s’exigirà el tancament del mateix durant la percepció de la prestació. Aquests motius s’al·leguen amb alguna de les següents condicions:

  • Unes pèrdues derivades de l’exercici de la seva activitat en un any complet superiors al 40% dels ingressos o superiors al 30% en dos anys consecutius i complets. En cap cas el primer any d’inici de l’activitat computarà a aquests efectes.
  • Execucions judicials per al cobrament de deutes reconeguts pels òrgans judicials que comportin almenys el 50% dels ingressos corresponents a l’exercici econòmic de l’activitat del treballador autònom immediatament anterior.
  • La declaració judicial de concurs que impedeixi continuar amb l’activitat, en els termes de la Llei 22/2003, de 9 de juliol, Llei Concursal.

2). Causes de força major que determinin el cessament de l’activitat, com inundacions, incendis o desastres naturals que impedeixin l’exercici empresarial.

3). Per pèrdua de la llicència administrativa, sempre que aquesta constitueixi un requisit per a l’exercici de l’activitat econòmica o professional i no vingui motivada per incompliments contractuals o per la comissió d’infraccions, faltes administratives o delictes imputables a l’autònom sol · licitant.

4). Tancament de l’activitat per motius de violència de gènere, limitant aquest supòsit a treballadores autònomes així com al divorci en què el cònjuge presti una relació laboral de caràcter familiar amb el cònjuge en règim d’autònoms.

5). En el cas d’autònoms dependents, es considerarà que té dret a la prestació per:

  • Mort, incapacitat laboral o jubilació del client principal, a més de les causes determinades en concurs de creditors.
  • Incompliment contractual o rescissió injustificada de la relació laboral per part del client.

En tota la resta de supòsits, la baixa de l’autònom es considerarà com a baixa voluntària de l’activitat empresarial o professional i li impedirà l’accés a la prestació econòmica per desocupació, encara que compleixi els requisits de cotització.

Via: e-autónomos

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: