Guia de Restaurants km 0 de Catalunya

L’associació Slowfood Catalunya va presentar el dimarts 13 de setembre la “Guia de Restaurants km 0 Slow Food Catalunya”. Aquesta guia recull, per primera vegada, tots els restaurants del territori català distingits amb el segell km 0. Inclou també un pròleg de Ferran Adrià i una introducció de Carlo Petrini, president d’Slow Food Internacional.

La guia recull 24 restaurants repartits per tot el territori català i dividits en tres categories segons si són urbans, envoltats de natura o si es troben a prop del mar. Cada fitxa inclou, a més de la informació del restaurant, un perfil humà del xef, alguna de les seves receptes, les adreces dels seus productors i itineraris turístics per conèixer l’entorn del restaurant.

La guia es va presentar en una Jam Cook Session Km 0 a l’Aula de la Boqueria en que, improvisadament, diversos cuiners van preparar plats d’acord amb la filosofia de l’Slow Food i que va acabar amb un dinar oficial de presentació. L’acte va estar conduit pel cineasta Bigas Luna que va parlar del pa amb tomàquet com a element comú de la gastronomia catalana.
Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: