Com puc saber si la meva empresa serà rendible?

La manera formal de saber si un negoci és o no rendible, és fer un pla d’empresa o pla de negoci que fa que, entre altres coses, ens permet conèixer si els beneficis futurs de l’empresa seran més gran que les despeses futures.

Nogensmenys, abans d’invertir temps i diners per desenvolupar un pla de negoci, és possible fer un estudi ràpid que permet tenir una idea de la viabilitat de la nostra idea de negocis

Per fer-ho ràpidament hi ha una sèrie de preguntes:

Hi ha prou demanda?

La primera manera de saber si el nostre negoci és o no rendible es pregunta si hi ha demanda suficient pels productes o serveis que oferim, en altres paraules, preguntant-se si hi ha prou consumidors disposats a comprar-los o utilitzar-los.

Una manera de saber això podria consisteixen en visitar els llocs on es venen productes similars als nostre o similars i observar quina és la tendència dels productes per satisfer totes les necessitats, gustos i preferències dels consumidors

Anem cap a un mercat cada vegada més gran?

Per esbrinar si el nostre negoci podria ser rendible no és suficient per determinar si avui en dia hi ha prou demanda, sinó que també hem de preguntar-nos si la demanda s’incrementarà amb el temps, és a dir, si el mercat té l’oportunitat de creixement.

Una manera de determinar-ho és analitzant les tendències del mercat, per exemple, el creixement de tendència del nostre públic objectiu, o la tendència de consum per al tipus de producte o servei que anem a ofertar.

Hi ha possibilitats de creixement?

La nostra empresa ha estat rendible en la mesura que tenim un bon potencial de creixement. Per a determinar això hem pogut analitzar les nostres possibilitats d’obertura de noves filials, la nostra capacitat d’entrar en els mercats estrangers, la nostra capacitat per aventurar-nos en altres àrees de negoci, etc.

Hi ha molta competència?

Si hi ha molta competència per al producte que venem, i és competitiu, serà difícil que el nostre producte pugui trencar amb èxit en el mercat, llevat que es tracti d’un producte de molt alta qualitat i que tingui una bona diferenciació.

El nostre producte és de qualitat?

La rendibilitat futur del nostre negoci pot dependre de la qualitat que tingui el nostre producte; Si el nostre producte és de bona qualitat, o és lleugerament inferior a la competència serà molt difícil que la nostra empresa sigui rendible.

Comptar amb un producte de bona qualitat pot significar haver de fer un producte amb materials de primera qualitat, amb un disseny atractiu, equipat amb una bona presentació,  per satisfer les necessitats, gustos i preferències.

Ets diferent?

Finalment, si la nostra empresa o producte no té una diferenciació, alguna cosa nova o innovadora que ens diferencia, serà molt difícil que el nostre negoci es pot convertir en rendible. Una bona manera de diferenciar-se podrà proporcionar un excel·lent servei al client.

Via: Barcelona Activa

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: