Nova prestació social; Baixa laboral per curar els fills malalts greus

Nova prestació social per als pares o tutors que hagin de cuidar els seus fills o nens que estiguin malalts greument, amb això se’ls reconeix mitjançant la nova prestació econòmica per baixa laboral per cuidar a nens amb malaltia greu.

Aquest és un subsidi diari, serà el 100% de la base reguladora de la prestació per incapacitat temporal o baixa laboral. La base per al seu càlcul serà el percentatge en què es veu reduïda la jornada laboral, que serà un mínim del 50%. La prestació s’acaba al finalitzar la malaltia, quan ja no sigui necessari la seva cura o en tot cas quan compleixi 18 anys.

Hi poden accedir els progenitors biològics, adoptants i acollidors que no poden complir amb la seva jornada laboral fins al 50% per tenir cura del seu fill o menor a càrrec, a més hauran de treballar tots dos, i un d’ells pot treballar en jornada reduïda.

Hi ha disponible una extensa llista de 108 malalties greus que seran la base per poder atorgar aquesta prestació per cura i malaltia. Les sol·licituds estan disponibles ingressant a la web de la Seguretat Social.

Requisits

 Estar afiliat i d’alta en algun dels règim del sistema de la Seguretat Social i tenir cobert el període de cotització mínim.

Via: gestión pyme

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: