Vols ser un Emprenedor Social? Apunta’t a la VI Edició de l’Escola d’Emprenedors Socials

Tens vocació de Emprenedor Social i vols una formació reglada que et permeti arribar a ser-ho al 100%, ja no tens excuses per no apuntar-te. Aquest  setembre torna la VI Edició de l’Escola d’Emprenedors Socials de la Universitat Autònoma de Madrid.

Segons l’informe del Global Entrepreneurship Monitor (GEM), només un 0,5% de la població adulta activa a Espanya està involucrada en tasques d’emprenedoria social, enfront de més d’un 2% dels EUA, Regne Unit o Finlàndia.

Maria Calvo, directora d’Ashoka a Espanya aclareix que “La diferència entre un emprenedor social i una ONG és l’enfocament. La segona afronta un problema de forma tradicional, per exemple, portant més doctors o professors a un lloc necessitat. Un emprenedor social innova, crea metodologies de formació de metges locals o utilitza tecnologia per interconnectar hospitals “

Amb la creixent “cultura” que s’està generant al voltant d’aquests nous enginyers de la innovació i la creativitat, cada vegada són més els programes formatius que van especialitzant-se en l’Emprenedoria Social.

Què és un emprenedor social?

Un emprenedor social és, sobretot, un líder social, en ocasions, un intraemprenedor en el si d’una entitat no Lucrativa, en qualsevol cas, un tipus d’emprenedor que:

 • Identifica i aplica solucions pràctiques a problemes socials combinant innovació, captació de fons i oportunitat.
 • Innova mitjançant el desenvolupament d’un nou producte, servei o mitjançant una nova aproximació a un problema social.
 • Se centra sobretot en la creació de valor social i, amb aquest ànim, està disposat a compartir obertament les innovacions i resultats de la seva iniciativa amb la perspectiva del seu desenvolupament potencial.
 • No espera a la seguretat dels recursos per posar en marxa la seva iniciativa.
 • És extremadament responsable amb els fins als quals presta servei.
 • Està obert a redefinir i readaptar el seu projecte per donar resposta a necessitats i suggeriments del seu entorn.
 • S’exposa en la seva acció, de vegades de denúncia, a un risc personal i polític enfront del risc econòmic de l’emprenedor convencional.
 • És capaç de gestionar una complexa xarxa de relacions, de treballar amb recursos humans molt heterogenis, de ser multifuncional en la seva organització i molt eficient en la gestió de recursos extraordinàriament escassos i de caràcter temporal.

Què és l’escola?

L’Escola d’Emprenedors Socials, té com a objectiu fonamental el foment de la figura de l’Emprenedor Social, com a agent promotor d’iniciatives que aportin solucions innovadores per a la solució de les diferents problemàtiques socials del seu entorn.

En concret, es pretén fomentar la participació ciutadana perquè, amb el suport d’institucions públiques i privades, es diversifiquin les iniciatives destinades a evitar o eliminar situacions d’exclusió social.

Nogensmenys, es pretén anar més enllà de solucions de tipus assistencial, o pròpies del treball social, cap a altres que, complementàries a les anteriors, suposen la culminació de processos d’inserció basant-se en iniciatives d’economia social que siguin sostenibles i que fomentin la inserció per l’econòmic de col.lectius en risc d’exclusió social.

 L’Escola d’Emprenedors Socials està oberta a iniciatives socials, culturals, de protecció del medi ambient o de cooperació internacional, sempre que estiguin materialitzades en projectes que:

 • Tinguin un enfocament col·lectiu
 • Orientat a la millora de les condicions de vida dels seus destinataris
 • Gestionats democràticament, independentment de la forma jurídica
 • Que planifiquin la seva autosuficiència financera i la seva viabilitat futura

Aquesta edició té 19 mòduls, sí estàs interessat, només has d’enviar un correu a ciade@uam.es a partir de l’1 de setembre, amb les teves dades i confirmant la teva assistència (bé a la totalitat de la formació, o mòduls específics)

Via: Innovación Social

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: