Cursos d’emprenedoria i cooperativisme a la Universitat Catalana d’Estiu

El programa de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent d’enguany inclou el curs Països Catalans 2011: com cal interpretar els canvis (crisi) econòmics? En què es parlarà d’emprenedoria i innovació.

D’altres jornades interessants són:

XXVI Jornades sobre Cooperativisme

Les cooperatives als territoris de parla catalana

Ho organitza: Fundació Roca i Galès

Dies: del 18 al 20 d’agost

XXVI Jornada d’Agricultura a Prada

Agricultura globalitzada i agricultura de proximitat, una de les dues o les dues?

Ho organitza: Institució Catalana d’Estudis Agraris

Dia: 20 d’agost

Des del Neolític l’home va començar a produir els seus aliments i va deixar de ser caçador recol•lector. Els éssers humans no hem parat de créixer en número i no resulta gens fàcil produir  els aliments necessaris per a tots. Fins ara això no s’ha aconseguit mai, sempre hi ha hagut llocs on no han tingut suficients aliments i s’han produït onades de fam, les quals continuen. Tanmateix, a molts països com el nostre la pagesia es troba amb serioses dificultats per a tirar endavant i, a nivell mundial, existeix un fenomen d’inversió especulatiu sobre les matèries primeres i l’agricultura que no ajuda a millorar la situació.

En l’edició d’enguany de la Jornada d’Agricultura de Prada debatrem sobre els dos models productius agraris que tenim a l’àrea dels Països Catalans. D’una banda, el model que segueix l’agricultura globalitzada, i de l’altra, el de l’agricultura de proximitat. Els diferents ponents, d’una manera professional, exposaran els seus arguments i experiència sobre el tipus d’agricultura que practiquen i, a continuació, com és habitual, tots plegats, assistents i ponents, intercanviarem diferents opinions, amb l’objectiu d’esbrinar quina manera d’actuar seria millor per la nostra pagesia i la nostra economia.

Ponents: Gerard Batalla (Slow Food Terres de Lleida), Eric Hostalnou (responsable de Fructicultura de la Cambra Agrària del Rosselló), Jaume Illa (responsable de Biobastona, Moià), Ramon Lletjos (subdirector general d’Agricultura del DAR), Francesc. X. Miarnau (productor fructícola, Torres de Segre), Josep Puiggròs (ICEA, coordinador de la jornada), Ramon Queralt (empresari de fruita dolça, Castellnou de Seana) i Rossend Saltiveri (productor porcí responsable d’aquest sector a Unió de Pagesos, Ivars d’Urgell)


Via: Butlletí persones emprenedores

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: