Mites i malentesos de ‘treballar des de casa’

Treballar des de casa no és cap panacea, la tasca està envoltada de mites i malentesos que acaben arruïnant seriosament les possibilitats de fer-ho i que et surtin els números.  Si tens en compte aquests mites i entens els malentesos estaràs en una bona posició per tirar endavant amb èxit un negoci des de casa.

Mite # 1: Aquests esquemes per fer-se ric funcionen

No hi ha un esquema per fer-se ric que realment funcioni, no importa quin model de negoci estiguis tractant d’implementar. Hi ha moltíssima gent (massa), especialment a Internet, tractant de vendre’t esquemes de negoci que et faran ric gairebé sense pensar-ho.

Bàsicament es tracta de models de negoci del tipus piramidal en què la cosa funciona fins que la roda s’atura i tot  cau. En molts països aquests models són il.legals.

Malentès # 1: Els diners són instantanis

Aquest malentès es fonamenta en el primer mite i lamentablement no és cert.

Els diners no comencen a arribar al teu negoci només obrir; normalment porta  bastant temps fer créixer el negoci. Com en tota activitat econòmica, porta temps, esforç i energia per aconseguir un negoci que es mantingui a mig termini i et produeixi resultats decents i predictibles en el temps. Sense ingressos decents i predictibles no és possible planificar i invertir en el teu negoci.

Mite # 2: Tots els teus amics i ex companys et donaran suport comprant els  teus productes i serveis

Sí, caus bé als teus amics, segurament ells voldran que tinguis èxit amb el teu negoci, però ells mateixos estan lluitant també i no tenen diners extres per comprar els teus productes per ajudar-te. La gent que coneixes i que t’aprecia no necessàriament forma part del teu mercat objectiu; els agrades però això no significa que sortiran a comprar els teus productes. No pots dependre d’ells com a font d’ingressos.

Malentès # 2: El teu amics t’enviaran clients

Sóc un fan del networking i del poder de les connexions per ajudar-te a desenvolupar el teu negoci, però no pots esperar que una altra gent faci el networking per tu. Has de sortir i donar la cara, conversar, estrènyer mans, intercanviar targetes, etc., Etc., Tu mateix.

Amb una petita ajuda dels amics …

Potser ets afortunat i aconsegueixes que un client o connexió et recomani a d’altres, però no esperis (i, per tant, no et desmoralitzis) que passi amb el primer contacte que facis. Construir una base de clients requereix temps i requereix esforç, ningú ho farà per tu.

Mite # 3: Treballar des de casa significa no tenir despeses

És veritat que les despeses es veuran reduïdes en treballar des de casa però no totes les despeses desapareixeran instantàniament. Sempre tindràs les despeses de menjar, lloguer o amortització de la hipoteca, gas, telèfon, electricitat, etc. Tots aquests elements que abans feies servir sense preocupar (ja que els pagava l’empresa en què treballaves) ara els has de comprar: papers, llapis, útils d’escriptori, fax, PC, etc. Organitza un pressupost acuradament com més aviat millor, tot suma …

Malentès # 3: Treballar des de casa significa poder passar més temps amb la família

Només pel fet de ser present físicament a la casa, no vol dir necessàriament que hagis de passar més temps a la família. Una feina és una feina, encara has de seure i fer el treball que es requereix perquè el negoci marxi. Fins i tot hi ha el perill que al principi tinguis menys temps per estar amb la família.

Primer perquè posar un negoci en funcionament requereix molt més temps de mantenir un que ja està funcionant.

Segon, perquè ja que l’oficina està just darrere d’aquesta porta, és molt temptador endarrerir el sopar per fer la darrera trucada telefònica que tens pendent o acabar una tasca important. A més, quan hi ha nens, la cosa es complica …

Conclusions

La tasca és més complexa  però, si tens aquests mites i malentesos presents, acabaràs creant amb èxit un negoci des de casa. Només has de ser honest amb tu mateix i recordar que estàs tractant de desenvolupar un negoci, no una forma de passar el temps.

Via: Mujeres de empresa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: