Estudi: Valors Rurals i Valors Urbans a Catalunya

La Fundació del Món Rural va presentar el passat 20 de maig l’estudi: Valors Rurals i Valors Urbans a Catalunya. L’estudi, promogut per la Fundació del Món Rural i elaborat per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), pretén establir la base per a l’estudi dels valors amb criteri territorial i donar a resposta a si, donada la globalització i l’avenç social en aspectes tecnològics, els valors són cada cop més compartits entre els entorns rurals i els urbans. 

Objectius

Saber què valora la societat en general i en particular, saber-ho i analitzar-ho per diferents franges d’edat i grups socials és important per tenir una idea acurada de quins elements incideixen en la manera d’actuar i conviure de les persones, en la seva evolució i com incideixen en la formació dels seus interessos i prioritats.

En una societat com l’actual la globalització i l’obertura han significat canvis que han afectat també als sistemes de valors i a les percepcions que la societat té sobre diferents elements de la realitat. Estudiar com varien els valors de les zones rurals a les urbanes és sinònim d’analitzar la variabilitat dels valors locals…, i fins a quin grau s’aproximen o s’allunyen amb els valors generals i globals

Catalunya és un territori força heterogeni pel que fa a la seva geografia, física i social. La població està distribuïda de forma desigual al llarg del territori i aquest tipus de poblament ha condicionat diferències i especificitats socials i culturals depenent del territori. Cal plantejar si per abordar l’estudi dels valors socials cal separar entre societats rurals i urbanes o al cap i a la fi, el comportament de les persones, i per tant els valors que tenen, depenen d’altres criteris de diferenciació (econòmics, educacionals, etc…).

Ponència presentació resultat de l’informe

Resum executiu

Informe

Via: Fundació del Món  Rural

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: