Microcrèdits per a aturats

Els aturats de llarga durada i majors de 45 anys poden accedir a vies de finançament destinades a projectes empresarials i programes d’autoocupació. Els ajuts consisteixen en l’avançament d’entre 12.000 i 30.000 euros, amb un termini d’amortització màxim de vuit anys i uns tipus d’interès que poden variar entre el 4% i el 5,6%. Es contempla, a més, un període de carència i un altre exempt del pagament d’interessos, amb l’avantatge que no hi ha comissions.

Els que superen els 45 anys i els aturats de llarga durada són els aturats amb més dificultats per tornar al món laboral. Per  solucionar aquest problema,  existeixen diverses entitats que atorguen petits préstecs de limitada quantia per a la posada en marxa de projectes empresarials viables o programes d’autoocupació.

Condicions

Concedeixen vies de finançament que arriben entre 12.000 i 30.000 euros, amb un tipus d’interès d’entre el 4% i el 5,6% i un termini d’amortització que oscil.la entre cinc i vuit anys. No contemplen l’aplicació de comissions ni despeses de manteniment i compten amb un període de carència de tres mesos a un any.

Una altra característica d’aquests productes socials és que, en general, no necessiten avals i s’utilitza la paraula del demandant com a garantia per a la seva concessió. Els tràmits són mínims i molt senzills. Entre ells, la justificació de l’estat laboral i la presentació del projecte que es pretén desenvolupar.

Les millors ofertes

  • Caja Segòvia permet accedir a una línia de finançament especial que pot arribar a un màxim de 12.000 euros, amb un tipus d’interès del 4% anual. No aplica comissions ni exigeix ​​avals i compta amb un període de carència optatiu, de sis mesos a un any.
  • Caixanova té un crèdit especial l’objectiu prioritari és la creació de nous negocis. Per a això disposen d’un màxim de 30.000 euros, amb un termini d’amortització límit estipulat en vuit anys, en el qual no es preveu tipus d’interès el primer any, encara que en els set restants està tipificat en una TAE del 5,6%.
  • Cajastur ofereix un petit crèdit de fins a 10.000 euros per finançar projectes d’autoocupació viable a les persones amb dificultats per obtenir un préstec per no tenir garanties. No contempla comissions d’obertura i estudi. S’aplica un tipus d’interès equivalent a l’Euribor a 12 mesos + 2,9% (interès mínim del 4%) i el termini d’amortització és de fins a cinc anys.
  •  “La Caixa”, mitjançant Microbank, permet disposar de fins a 15.000 euros per finançar projectes d’autoocupació.
  • Caixa Múrcia compta amb un sistema complementari al pagament únic de l’Administració, quan l’aturat vulgui convertir-se en autònom. És un finançament amb subvenció dels interessos del primer any.
  • La Caja de Canarias també compta amb préstecs de petita quantia concedits a baix interès, exempts de comissions i amb terminis de devolució flexibles. Estan dirigits a finançar projectes d’ocupació o la posada en marxa d’activitats econòmiques per part de persones desocupades. Els beneficiaris d’aquests ajuts són aturats de llarga durada i persones amb ocupació precària que vulguin desenvolupar un projecte per generar el seu propi treball. El finançament serà com a màxim de fins a un 95% de la inversió que es realitzi. Es finançaran només els projectes de nova creació o l’antiguitat sigui inferior a sis mesos. Per a això, s’anticipa un import màxim de 20.000 euros, amb un tipus d’interès del 4,5%, que es pot amortitzar en un termini màxim de cinc anys, amb un any de carència i sense comissions.
  • Caja Duero inclou una línia de finançament per a la creació de noves empreses. L’import màxim és de 18.000 euros i el termini per tornar-lo, de sis anys. Un dels avantatges és que es reconeix un període de carència de capital de fins a tres mesos, de manera que és possible pagar durant aquest temps quotes més barates. Pel que fa al tipus d’interès, és variable, de l’Euribor a un any més un diferencial del 0,2%.

Via: Consumer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: