Nova edició de l’Erasmus per emprenedors

Si tens una petita empresa amb menys de tres anys de vida o ets una persona emprenedora que vols crear un negoci, gràcies al programa Erasmus Emprenedors pots  intercanviar experiències amb altres persones empresàries en països de la Unió Europea.

L’objectiu principal d’aquest programa és que les persones emprenedores o persones empresàries més noves puguin aprendre d’aquelles més experimentades per fer més competitives les empreses europees.
Per facilitar l’intercanvi, les estades es plantegen per un període d’entre un mes i màxim de sis mesos amb opció de dividir-la i tornar al país d’origen en algun moment si es considera oportú. Per fer front a algunes de les despeses que pot generar aquest viatge es contempla la possibilitat de fer una contribució en concepte de dietes i estada a les persones emprenedores tot i que la major aportació s’ha d’entendre en espècie i és la possibilitat d’adquirir una experiència de molt valor per aplicar amb posterioritat al propi negoci.
A través del programa es tracta d’establir una relació d’igual a igual entre les dues parts i per tant, no es planteja com una opció de pràctiques empresarials. Per la persona emprenedora, l’estada ha de significar l’increment de la seva experiència a través de projectes pràctics i concrets, l’ampliació de contactes o el coneixement de mercats exteriors. Per l’empresa que acull, el projecte pot representar ampliar coneixement sobre mercats locals, noves oportunitats d’associació empresarial en nous projectes i accés a noves capacitats, creativitat, idees fresques i coneixement innovador. D’aquest intercanvi, per tant el centre col·laborador també es beneficia perquè pot ajudar a reforçar les empreses i fomentar la seva internacionalització.
Tant per demanar un Erasmus-entrepreneur com per ser una empresa d’acollida, cal registrar-se en la pàgina oficial del projecte. Una vegada hagi estat acceptada la candidatura, s’haurà de contactar amb l’organització intermediària que gestionarà la sol·licitud. Aquest programa, que compta amb un pressupost de 3 milions d’euros, pot ser molt beneficiós no només per millorar les vostres competències com a emprenedors/res i professionals sinó també per fer nous contactes en altres països i accedir a nous mercats i augmentar les vostres perspectives de negoci.
Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: