Puc convalidar la meva experiència laboral per un títol de formació professional?

Fa un parell d’anys es va començar a fer que les persones que tinguessin diversos anys d’experiència laboral poguessin accedir a  una titulació.

La proposta va néixer del ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, i consisteix en un procediment mitjançant el qual es valora l’experiència (que cal demostrar): la idea és que es vagin publicant convocatòries (en cadascuna es centraran en un ‘sector’, com pot ser l’educació infantil, l’assistència a persones grans…. ) a les quals s’hi poden presentar les persones amb experiència; aquestes convocatòries consistiran a comprovar els coneixements i experiència (amb acreditació). A partir d’aquest punt, se’ls indicarà quines coses els hi fan falta per obtenir el títol de Formació Professional complet.

Per exemple: al 2009 es van convocar a les persones que acreditessin 3 anys d’experiència, amb almenys 2.000 hores de treballs en el sector en els últims 10 anys o amb 300 hores de cursos ‘no oficials’, les persones que es presentaven, passaven a una fase d’assessorament per a completar i comprovar la seva experiència (per exemple, amb casos ‘reals’); després d’aquest pas, s’obté un informe indicant els apartats superats i els ‘insuficients’ i es pot atorgar un títol mitjà, apart s’indica a l’interessat de com pot completar la seva formació.

 

A la web del Ministeri d’Educació pots assabentar-te de les convocatòries obertes.

 

Via: Ninja

One Trackback to “Puc convalidar la meva experiència laboral per un títol de formació professional?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: