Fiare, una nova banca ètica

Fiare és sens dubte una alternativa de banca ètica és una organització espanyola que sorgeix per donar resposta a interrogants que han passat per les nostres ments com a mínim un cop:

  • les organitzacions socials troben resposta a les seves necessitats en la banca actual?
  • on i com s’inverteixen els nostres diners que confiem als bancs?
  • quin impacte tenen les actuals entitats financeres en els sectors menys afavorits?

Doncs Fiare arriba amb la pretensió de donar una resposta satisfactòria a aquestes i altres interrogants que tenen a veure amb l’ètica, la transparència i l’economia sostenible.

Aquest nou model de Banca ofereix dos productes: préstecs i dipòsits:

1. Els préstecs han estat fets per finançar necessitats bàsiques mitjançant acords amb entitats sòcies o administracions públiques. Hi ha préstecs també per posar en marxa negocis amb valor ètic i social o bé per a infraestructura d’organitzacions que treballen amb persones en situació de risc o d’exclusió o bé per a ONG’s. Els préstecs poden ser personals o hipotecaris, els primers amb una durada màxima de 7 anys a un tipus d’interès variable EURIBOR a 3 mesos més un spread màxim de 4,5 punts sense excedir 8,5% d’interès. Els hipotecaris poden durar fins a 20 anys amb el mateix tipus d’interès variable però el spread màxim és de 2,75 punts.
2. Els dipòsits es reben de qualsevol persona o entitat legalment constituïda. Cadascú decideix la destinació dels seus estalvis, és a dir, tu confies teus diners a Fiare i ells ho inverteixen en el que tu els indiquis d’una forquilla de projectes a triar. Hi ha quatre tipus de llibretes d’estalvi pot pagar fins EURIBOR + 0,4 punts.

Els teus diners es poden destinar a projectes a Espanya o bé a Amèrica o Àfrica, pot ser utilitzat per a afavorir sistemes d’economia solidària, o per a desocupats, o per dones en condicions de vida difícils o bé per promoure la salut pública o l’educació.

Fiare és una banca ètica i responsable que permetrà que tu estalviïs i siguis solidari amb els menys afavorits o bé obtinguis el préstec que necessites per iniciar aquest negoci ètic i valuós per a la nostra societat amb una taxa sempre menor a 8,5%.

Via: A fin de mes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: