Cursos de fructicultura i el vaquí de llet

El Departament d’Agricultura i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya (DAR), conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), organitzen diferents cursos d’emprenedoria amb l’objectiu d’aportar els coneixements i les experiències necessàries per a què els joves empresaris agraris puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat.

La metodologia d’aquests cursos és activa, defugint les classes magistrals, i es basa en sessions específiques amb ponents que són coneixedors i especialistes en cada matèria. També s’organitzen visites i viatges tècnics a explotacions del sector on conèixer diferents realitats i formes de fer avançar els projectes. Dins la seva programació també s’inclouen taules rodones, grups de treball i debats, per intercanviar experiències i sumar voluntats que ajudin a trobar la millor forma de concretar una idea. Amb tot, cal destacar el valor intangible de la cooperació entre emprenedors amb projectes similars, que dóna un valor afegit important a la formació rebuda.
Les emprenedories tenen habitualment seu en una Escola de Capacitació Agrària (ECA) del DAR, i el seu programa es desenvolupa al llarg de 280 hores, en quatre àmbits: la formació personal (40 hores), la gestió tecnicoeconòmica (130 hores), la producció específica del sector (100 hores de visites i viatges tècnics) i l’àmbit de l’empresa (30 hores que inclouen informació sobre normativa i comercialització).
El curs es fa un dia a la setmana, durant tres setmanes al mes, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h, i el dinar té lloc a la pròpia ECA.
Un cop finalitzada cada emprenedoria es realitzen els seminaris d’emprenedoria per a poder aprofundir en aquells temes específics que desitgin tractar els emprenedors i alhora per mantenir el contacte del grup i continuar formant-se per adaptar-se als canvis que s’originen al sector.

Per a més informació sobre els cursos podeu contactar amb el coordinador de grups d’emprenedoria, Carles Pedrós Bonjorn, al correu electrònic carles.pedros@gencat.cat o al  número de telèfon 973 310 715.

 

Més informació

  1. Formació Agrària de RuralCat
  2. Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
  3. Departament d’Agricultura i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya

Via: Ruralcat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: