Més línies de préstec per emprenedors

El Departament de Treball ha creat Inicia Finançament, una nova línia de préstecs per finançar persones emprenedores que volen posar en marxa un pla d’empresa viable o finançar el creixement d’una empresa (0 a 3 anys). El Departament vol fer arribar el finançament necessari a les persones emprenedores en un moment de restricció del crèdit bancari. En aquesta línia s’hi destinen 22 milions d’euros.
Aquest nou producte s’emmarca en el Pla Inicia que el Departament de Treball va posar en marxa el segon semestre de 2008 amb l’objectiu de potenciar la creació de més i millors empreses. El Pla Inicia engloba de forma integral el suport a l’activitat emprenedora en totes les fases de la creació d’empreses, des de la sensibilització fins a la consolidació empresarial. Aquest programa es materialitza arreu del territori en la Xarxa Inicia que compta amb el suport de 177 entitats i 600 tècnics i tècniques.
Aquesta nova línia de préstecs és per finançar inversions i circulant, té un tipus d’interès del 0% i sense comissions i té un termini màxim d’amortització de cinc anys amb la possibilitat d’un any de carència. L’import mínim del préstec és de 15.000 euros, i el màxim és de 60.000 euros.

Què és?

INICIA Finançament és una nova línia departamental per finançar persones emprenedores i els seus projectes empresarials, en condicions preferents amb dues sublínies: una per a inversions i una altra per a circulant.

Quines són les condicions del préstec?

Inversions Circulant
Import préstec Entre 15.000-60.000€ Entre 15.000€-60.000€
Termini i carència 1 any de carència + 4 anys d’amortització 1 any de carència + 2 anys d’amortització (quotes mensuals)
Tipus d’interès 0% 0%
Comissions 0 € 0€

Qui pot sol·licitar-lo?

Els requisits que s’han de complir inicialment són:

1.Haver creat l’empresa en els darrers tres anys o acreditar la voluntat de crear-la
2. Tenir menys de 10 treballadors.
3. Facturar menys de dos milions d’euros anuals.
4. Acreditar el domicili social a Catalunya.
5. Estar al corrent de pagament de totes les obligacions tributàries.
6. Tenir una empresa o projecte viable

Quin és l’objectiu?

L’objectiu principal és fer arribar el finançament necessari a persones emprenedores que volen posar en marxa o finançar el creixement d’un projecte (de 0 a 3 anys) però no compten amb avals suficients per poder obtenir finançament. En concret, es vol augmentar el nombre de préstecs concedits per a projectes viables que no tenen un suport econòmic inicial
Els préstecs els atorgarà el Departament de Treball. Les persones interessades en demanar el préstec ho poden sol·licitar fins el 29 d’octubre presentant la sol·licitud a la direcció general d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses del Departament de Treball.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: