Estudi sobre la bretxa salarial entre dones i homes a Espanya

La ministra d’igualtat Bibiana Aído ha presentat l’estudi La bretxa salarial: realitats i desafiaments, que analitza la desigualtat salarial entre homes i dones a Espanya, a partir de l’explotació de les dades de l’Enquesta d’Estructura Salarial corresponent a l’any 2008, a més d’entrevistes en profunditat i d’altres fonts secundàries. L’estudi diferencia entre guany mitjà per hora i guany mitjà anual.

Els principals resultats apunten que la bretxa salarial calculada sobre el guany mitjà per hora treballada és del 16%, el que suposa un descens del 3% respecte l’any anterior (2007). Si es mesura en termes de guanys mitjans anuals la bretxa salarial és del 22%, un 3,6% menys que l’any 2008.

Respecte de la Unió Europea, la diferència seria de 2 punts menys, ja que l’any 2008 es va situar en el 18%, segons les xifres provisionals d’Eurostat. L’Enquesta d’estructura salarial de l’any 2008 publicada per l’INE el passat mes de juny incorpora per primera vegada els treballadors/ores de l’Administració Pública i Defensa que pertanyen al Règim General de la Seguretat Social, el que podria haver afavorit aquesta rebaixa de la desigualtat salarial entre homes i dones, atesa la menor bretxa salarial a l’Administració Pública.

Via: Observatori del Treball

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: