Les condicions sota les quals cobraran l’atur els autònoms

Cotitzar voluntàriament com a autònom desocupat pot no ser una bona idea donada la complicació per equilibrar la despesa addicional i les cobertures. Els requisits per accedir a la prestació són molt rígids i es refereixen a determinats motius econòmics, a causes de força major, pèrdues de llicències administratives, motius de violència exercida sobre la dona i supòsits d’autònoms dependents.

Requisits per accedir a l’atur per a autònoms

  • Motius econòmics, tècnics, productius o organitzatius determinants de la inviabilitat de continuar l’activitat econòmica o professional. En cas d’establiments oberts al públic, s’exigirà el tancament del mateix durant la percepció de la prestació. Aquests motius s’al·leguen amb alguna de les següents condicions:
  • Unes pèrdues derivades de l’exercici de la seva activitat en un any complet superiors al 40% dels ingressos o superiors al 30% en dos anys consecutius i complets. En cap cas el primer any d’inici de l’activitat computarà a aquests efectes.
  • Execucions judicials pel cobrament de deutes reconegudes pels òrgans judicials que comportin com a mínim el 50% dels ingressos corresponents a l’exercici econòmic de l’activitat del treballador autònom immediatament anterior.
  • La declaració judicial de concurs que impedeixi continuar amb l’activitat, en els termes de la Llei 22/2003, de 9 de juliol, Llei Concursal.
  • Causes de força major que determinin el cessament de l’activitat, com inundacions, incendis o desastres naturals que impedeixin l’exercici empresarial.
  • Pèrdua de la llicència administrativa, sempre que aquesta constitueixi un requisit per a l’exercici de l’activitat econòmica o professional i no vingui motivada per incompliments contractuals o per la comissió d’infraccions, faltes administratives o delictes imputables al autònom sol.licitant.
  • Tancament de l’activitat per motius de violència de gènere, limitant aquest supòsit a treballadores autònomes així com divorci en què el cònjuge presti una relació laboral de caràcter familiar amb el cònjuge en règim d’autònoms.

En el cas d’autònoms dependents, es considerarà que es té dret a la prestació per:

  • Mort, incapacitat laboral o jubilació del client principal, a més de les causes determinades en concurs de creditors.
  • Incompliment contractual o rescissió injustificada de la relació laboral per part del client.

En tota la resta de supòsits, la baixa de l’autònom es considerarà com a baixa voluntària de l’activitat empresarial o professional i s’impedeix l’accés a la prestació econòmica per desocupació, encara que compleixi els requisits de cotització.

Via: Blog Sage Experience

One Comment to “Les condicions sota les quals cobraran l’atur els autònoms”

  1. Si teniu una idea de negoci o esteu interessats en cursos de formació, aquí teniu una sèrie d’institucions que us poden ajudar http://blog.trambcn.com/serveis-docupacio-i-emprenedoria-a-prop-del-tram

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: