Aplicació: Comptabilitat personal i familiar

Dins de l’àmbit personal i familiar tenim com a objectiu maximitzar els ingressos, per l’esforç del nostre treball, i també pel rendiments d’actius financers, lloguers, negocis, etc., Alhora que tractem de gastar aquests ingressos en béns i serveis de manera que ens proporcionin el major grau de satisfacció possible. Dit d’una altra manera, com a consumidors, tractem de comportar-nos racionalment maximitzant la utilitat a través del consum de béns i serveis, subjecta a les restriccions de la nostra renda i els preus del mercat.  La nostra economia familiar, igual que altres variables econòmiques, depèn d’unes variables sistemàtiques que coneixem bé i altres aleatòries que aporten un comportament impredictible en els nostres ingressos i despeses. Per exemple: si tenim una hipoteca coneixem com variarà en relació a l’Euribor, però probablement no coneguem el comportamieto d’aquest. Resultat: no coneixem amb seguretat quina serà la nostra quota de préstec en el futur.

Per millorar la gestió de la nostra economia i evitar problemes similars als comentats, un primer pas és portar una comptabilitat personal que ens permeti com a mínim conèixer:

  • Com es distribueixen els nostres ingressos en xifres totals: despeses o estalvi
  • Ídem en percentatges.
  • Origen dels nostres ingressos.
  • Destinació dels nostres despeses.
  • Evolució de les nostres disponibilitats.
  • Tenir un registre històric dels ingressos i despeses

Tot això és el que fa aquesta aplicació Excel, que es pot baixar des del següent enllaç, a partir d’un registre diari d’ingressos i despeses desglossats per conceptes i en fulls mensuals.

Via: Economía-excel

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: