Com trobar feina a distància

Excel·lent article de la Carme Pla:

1. 1. Posiciona’t com a especialista.

La majoria de la gent es muda d’una ciutat de baixa demanda a una ciutat d’alta demanda.  Per exemple: de Tucson a San Francisco.  No hi ha masses grups d’habilitats que hagin de buscar algú de fora de San Francisco per trobar-los.  Si vols trobar feina des de Tucson, necessiteu un d’aquests grups d’habilitats que la gent pensa que no pot aconseguir a San Francisco. Normalment això vol dir que hauràs d’haver-te especialitzat molt. Així que el primer a tenir en compte per aconseguir feina en una ciutat on no vius és que necessites estar molt especialitzat o en alta demanda.

La idea després de l’especialització és que siguis tan bo en un tema específic que la gent no tingui probabilitats de trobar algú tan bo com tu de forma local.  De vegades un bon coach en desenvolupament professional et podria ajudar a escriure el teu currículum enfocant a la teva especialització.  Si no en tens cap, un primer pas per trobar una especialització és llegir sobre el sector de les funeràries, on has de especialitzar-te en alguna cosa (de vegades insòlit) per poder sobreviure.

2. 2. Posiciona’t com a fruit d’una gran ciutat.

Alguns de vosaltres us intenteu moure en la direcció contrària: de Nova York a Tuscaloosa.  En aquest cas, podeu oferir-vos com algú que té el saber fer d’una gran ciutat i que el podeu portar a una ciutat més petita.  En tenir una empresa a Madison sé que quan sentim que algun exponent destacat d’una gran ciutat es trasllada a Madison, ens plantegem de seguida entrevistar-lo.  És un prejudici en pensar que com la competitivitat és molt més fort a les grans ciutats les persones que arriben al cim mereix veure-les perquè no veiem a moltes d’aquestes persones.

3. 3. Revisa la realitat.

Si no pots posicionar-te en cap d’aquestes dues formes, hauràs de mudar-te abans d’obtenir el treball.  Pensa-ho: Per què anava algú a agafar un avió per entrevistar-quan hi ha un munt de persones a la seva ciutat que podrien fer el treball? No té sentit.

4. 4. Sigues espectacular creant xarxes locals.

Si continues amb la determinació d’aconseguir feina abans de mudar-te, hauràs de dedicar gran quantitat de temps a crear una xarxa. Saps que molts llocs de treball arriben pel networking. Així que necessites tenir una xarxa forta situada a on vols mudar-te. Això no significa que convidis a quaranta persones d’aquesta ciutat perquè connectin amb tu a LinkedIn. Aquestes no són el tipus de connexions en què la persona se la jugarà per tu. Necessites una xarxa de persones amb les que tu tens converses reals, i compartir amb elles converses reals.  Després d’un temps, aquestes persones es preocuparan per tu i voldran ajudar-te. Aquest és un dels motius pels que entre els grups de Brazen Careerist, els basats en la situació geogràfica són els més populars.

5. 5. Tria una ciutat si no pots triar una feina.

Molts de vosaltres simplement haureu de mudar-vos abans d’aconseguir l’ocupació.  I ja que haureu de fer-ho abans de tenir una feina, per què no assegurar-vos que aneu al lloc adequat? Podeu llegir una mica de la recerca que vaig fer.

6. 6. Tingues en compte als teus amics i familiars.

Abans de canviar de residència per motius econòmics, no oblidis el factor número u a tenir en compte per saber si el teu proper treball et farà més feliç, que és saber si  estaràs més a prop dels teus amics i familiars.  Perquè, com tu ja saps, els diners no compren la felicitat. I, potser no ho sàpigues, però una feina tampoc et farà feliç. Una feina et pot fer infeliç,  però quan tens el bàsic d’una bona feina, són les teves relacions les que et faran feliç.

Via: Carme Pla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: