5,6 milions d’€ pel programa Leader Catalunya

El Govern català ha aprovat la convocatòria d’ajuts 2009 per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader Catalunya 2007-2013. Per aquesta convocatòria es disposarà de 5,3 milions d’euros de la partida, i hi haurà un cofinançament addicional del Fons europeu FEADER de 2,4 milions d’euros.

Aquests ajuts tenen com a objectiu principal fomentar els projectes d’inversió del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013 per millorar els processos de transformació i comercialització dels productes agraris, crear i desenvolupar microempreses, fomentar les activitats turístiques, i conservar i millorar el patrimoni rural, entre d’altres. Són un conjunt de mesures que ajuden a dinamitzar i consolidar el teixit empresarial dels territoris rurals de Catalunya.

L’estratègia es basa amb la selecció de 13 grups d’acció local (GAL) i programes de desenvolupament, per incrementar la massa critica de beneficiaris per seleccionar el projectes més adequats pel desenvolupament del territori i disposar d’equips tècnics més potents i estructurats amb dedicació exclusiva al programa per desenvolupar amb èxit la gestió d’expedients. la dinamització del territori i els projectes de cooperació.
D’altra banda, s’ha apostat per la potenciació de la ruralitat, amb la limitació de la subvenció als projectes d’inversió que es realitzin en municipis de més de 5.000 habitants fins a un màxim del 20% de la dotació pressupostària de cada grup Leader.

Mesures que desenvoluparan els GAL

Aplicació d’estratègies de desenvolupament local:
  • Augment del valor afegit dels productes agrícoles, millora dels processos de transformació i comercialització i agrobotigues.
  • Creació i desenvolupament de microempreses
  • Foment d’activitats turístiques
  • Conservació i millora del patrimoni rural

– Cooperació interterritorial i transnacional

Enllaç: Dar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: